Hitta styrka.

Jag har bara legat i sängen i några dagar, inte orkat eller velat gjort något, inte pluggat eller gått i skolan.. Idag försov jag mig, tänkte stanna hemma under täcket idag med men jag blev så arg på mig själv för att jag är så jävla svag så jag gick iväg till skolan ändå. Jag har haft ont i ryggen och nacken, beror förmodligen på att jag har legat för mycket i sängen.. usch, jag måste börja träna! Mitt ansikte är också ett helvete, finnar och stressutslag så jag ser förjävlig ut med, borde inte visas bland folk ens, så illa är det! Fet och finnig, underbart! 

Jag hade möte med min kontaktperson och läkare i fredags. Jag försökte förklara hur jag hade det, och att jag knappt klarar av att leva längre, mina depressioner går inte att hantera osv. Han höjde inte min antidepp, som jag ville.. Han höjde dock concertan, som jag ville, då blev jag glad - att han lyssnade på mig när jag sa att den hjälper mot min ångest. Av mötet blev det bestämt att jag ska ta alla mediciner och träffa min kontaktperson 2 gånger i veckan.. Jag hade tid igår, men mådde så dåligt att jag inte kunde lämna sängen så jag ringde och sa det, han skulle höra av sig idag, men han har inte ringt. Kanske imorgon då? 

Det värsta med allt är att det är på kvällarna som jag mår sämst och då tycker dom att jag ska ringa psyk.. Men vad ska jag säga? "Hej, jag mår dåligt", "Jaha, tråkigt för dig".. Nä men jag fattar inte hur det skulle kunna hjälpa mig att ringa dem, en främmande människa som inte riktigt har tid att prata, som inte vet min bakrund eller någonting.. Ibland tänker jag tanken att jag vill lägga in mig igen, men jag har så många måsten så jag kan inte.. Jag måste hitta styrkan för att orka fortsätta! 


Kommentarer:

1 Ola Svanström:

Tänk på hur stark du var att du kom till skolan fastän allt är ett sådant helvete. Att klara av en dag av hundra är en bedrift som kan vara omöjlig när saker är som de är.

Det är så lätt att trycka ner sig själv, men när man verkligen vet hur svårt det är att komma iväg så är varje dag man lyckas komma ut en seger.

På kvällarna är den tidpunkten tankarna kommer fram som starkast. När man börjar tänka om allt och det är som värst. Kvällen är den tidpunkten där man tänker igenom vad som händer. På morgonen är man bara insatt på att försöka komma igång och resten av dagen när man mår dåligt handlar om att överleva.

Sedan att ringa någon att prata med så handlar det bara om dig. Att du skall kunna prata om hur det känns just nu. Ibland kan det vara bra att dumpa ut sina tankar på någon för en liten stund. Kanske det är någon på andra sidan som säger tråkigt för dig, men tänk om det finns någon som gör det bättre för en liten stund. Att det kanske kan vara värt att chansa.

2 Kajsa:

Finns det inte olika charter eller telefonjourer man kan ringa bara för att prata

3 Kajsa:

Chatter skulle det stå inte charter

Kommentera här: